Sakura Festival

På fredagarna framöver tänkte vi skriva om lite restips och utflyktsmål, det mesta vi kommer att skriva om kommer vara platser och ställen vi själva har varit på. Men första inlägget i denna kategorin tänkte vi börja med Japan, vilket är ett land ingen av oss har varit i men båda vill åka till. Vi hittade dessa fantastiska bilder och kände oss nästan lite tvugna till att skriva lite om det.
.
Sakura är det japanska namnet för landets inhemska körsbärsträd. En av de viktigaste händelserna i Japan är när körsbärsträden blommar, de olika skedena i blomningen påminner människan om livets föränderlighet. Japanerna hyllar körsbärsblomningen genom högtiden Hanami. Högtiden äger rum varje år vid blominingen och i de sydligaste delarna är detta i januari och i de norra delarna är det i maj. Blomningstiden varar bara några dagar och det är ett tecken på att våren har kommit, familjer och vänner träffas i de stora parkerna för att ha picknick. Blomman har dyrkats sedan lång tillbaka och den är också Japans nationalblomma.
.
Den 30e april firas Körsbärsblommans Dag i Kungsträdgården mellan kl. 13.00-16.00. Det är ett sammarbete mellan Kungsträdgården, Japanska Föreningen och Östasiatiska Muséet, vill ni läsa mer om det klicka här. Har ni möjlighet att åka dit gör det för det verkar vara sagolikt, kolla in bilderna vi har hittat.



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se