Earth Hour 2011

Go kväll på er!
Ni har väll inte missat att det är Earth Hour 2011 ikväll?
.
Vad är Earth Hour? Det är den största miljömanifestationen genom tiderna och genom att personer över hela världen släcker lamporna visar vi tillsammans att vi tar miljöfrågorna på allvar. Earth Hour håller på en timme och startar ikväll svensk tid 20.30 och pågår till 21.30.
.
Här under kan ni se den officiella videon för Eart Hour 2011 och jag tycker det är fantastiskt att se bilder från de föregående åren. Byggnader som man kan se har släkts ner är bland annat Eifeltornet, Fågelboet och Colosseum De skapar en sådan stor gemenskap mellan människor och jag tycker det är fantastiskt att det når ut till alla delar av världen! Så gör som oss, släck lampan 1 timme för att visa att du också bryr dig :)Vem är jag? det här är jag

Nu ska det blir en liten presentation och jag kan börja med att berätta att mitt namn är Sofie och jag bor i en mycket liten by där det inte händer särskilt mycket. Många skulle tycka att det var extremt tråkigt men jag trivs faktiskt ganska bra med det, för en kreativ själ är det fantastiskt! Om jag skulle beskriva mig kort skulle jag nog säga att jag oftast är hyperaktivt glad och älskar att göra människorna runt mig glada. Mitt liv är fullt av musik, film och jag älskar att spendera tid med vänner och familj.

 

Som sagt jag är full av energi och när jag har fått för mig något satsar jag på det till 200% och ger inte upp vid första taget. Med mitt och Hannas kommande projektarbete ser jag mig själv som en energisk liten motor som driver på hela tiden, så jag skickar ett tack till Hanna som har ett bra tålamod med mig när jag kommer med en massa galna ideér.

 

Hoppas ni kommer att följa vår blogg genom vårt projektarbete och har ni frågor bara kommentera elle maila oss på hannasofie@live.se.

Ha en riktigt bra dag, SofieVärgörenhetsgalor för Japan

Hej på er!
Som ni säkert har märkt har vi skrivit mycket om tsunamin som drabbade Japan för snart drygt vå veckor sedan. Vi tycker det är viktigt att följa händeslerna och se vad som händer nu framöver. Vid stora naturkatastrofer finner många människor en samhörighet och många vill hjälpa till.
.
Rolling Stone gick tidigare ut i veckan med att det amerikanska rockbandet Sonic Youth. De spelar på en välgörenhetskonsert i New York i slutet av mars tillsammans med bland andra Yoko Ono och Sean Lennon. På sin sajt auktionerar de också ut sällsynta affischer och gympaskor. De uppger också att skivbolaget Universal planerar att släppa ett album med låtar donerade av bland andra U2, Rihanna och Bon Jovi.
.

Lady Gaga har också startat en insamling via sin hemsida där hon säljer armband, intäkterna av försäljningen kommer att gå till hjälpinsatser för de som drabbats av tsunamin i Japan.

Hanna & Sofie

BkRäddningsarbetet i Japan försvåras

Räddningsinsatserna i Japan försvårades i förra veckan av snö och de överlevande som befinner på olika uppsamlingslokaler såsom skolor och gymnastiksalar fick känna på de kalla temperaturerna. På natten sjönk temperaturerna ner på minusgrader och snön medförde att arbetet att hitta överlevande minskade. Nu har snöandet övergått till regn vilket också försvårar arbetet.
.
Den japanska befolkningen som bodde i de drabbae områdena har det idag inte lätt, många hus är förstörda och många saknar släktingar och familjemedlemmar. De japanska myndigheterna har nu raporterat att livsmedel såsom mjölk och spenat som finns nära området av det havererade kärnreaktorerna har en förhöjda nivåer av radioaktivitet. SSM (Svenska strålskyddsmyndigheten) uppmanar att man inte bör vistas närmre än 80km från kärnkraftsreakotorerna.
.
Bildkälla


Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket!

Arbetet med att hjälpa de överlevande i Japan är i full gång om som vi tidigare skrev så kan vi tillsammans göra stor hjälp. Det är nu lite mer än en vecka sedan Japan drabbades av ett jordskalv och en tsunami. Idag har man mycket stora problem med kärkraftverket i Fukushima.
.
Röda Korset i Japan har 2 miljoner frivilliga hjälparbetare och de har hjälpt till med mat, vatten, mediciner och psykosocial vård. Vill ni läsa mer om Röda Korsets arbete i Japan klicka här!
.
Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket! Så snälla gå in och läs på Röda Korsets hemsida hur just du kan hjälpa till, klicka här!Det saknas 10000 i Minamisanriku

Vi skrev tidigare om den Japanska staden Minamisanriku, en stad med ca 17 000 invånare och idag saknas 10 000 av dem. Det ända som finns kvar idag är ett nybyggt vitt sjukhus. Några mil bort låg innan staden Natori med ca 72 000 invånare, risfält, prydliga hus och åkrar. Idag finns ingenting.
.
I lördags uppgav den japanska polisen att dödssiffran var uppe i 1700 men den kommer troligtvis att stiga de kommande dagarna.
.

Jag har placerat min blogg i Älmhultbloggkartan.se!


Vulkanutbrott Japan

När man inte trodde att det kunde bli värre i Japan ska de nu också ha drabbats av ett vulkanutbrott, enligt aftonbladet har vulkanen Shinmoedake åter vaknat till liv. Shinmoedake som är 1 421 meter hög skickade upp ett moln av sten och aska 4km upp i luften. (AFP)
.
Myndigheterna har nu gått ut med en klass tre vulkanvarning på en femgradig skala. Hela berget är avspärrat.
/Hanna & Sofie

KällaTsunami Japan 2011

Som ni säkert alla vet drabbades Japan i fredags (11e mars 2011) av en jordskalv följd av en tsunami. Jordskalvet uppmättes till 8.9 på richterskalan. Man vet ännu inte hur stora dödssiffrorna är men man befarar att de kommer stiga de kommande dagarna. Vågorna tros ha varit ca 10 meter höga och idag saknar mer än 4 miljoner ström.
.
Detta är mycket hemskt och vi kommer följa händelserna i Japan. Det är ofattbart vilka krafter havet har och det är så hemskt att se bilderna däfifrån.
/Hanna & Sofie
.
Källa


Varma tankar till Japan

Våra tankar är denna helg hos Japan och hos alla dem som förlorat någon i denna hemska naturkatastrof. Som de flesta nog vet nu drabbades Japan av ett jordskalv som mätte 8,9 på richterskalan tidigt i fredags morse. Efter det sköljde en tsunami in över land som ödelade stora landområden för japanerna, och som tillsammans med jordskalvet, flyttade hela Japan 2 meter.  

Det är med en liten klump i hjärtat som jag läser texten "De var små charmiga japanska kuststäder med namn som Minamisanriku, Rikuzentakata och Futaba opch de har i praktiken upphört att existera" i kvällens utgiv av Aftonbladet.

I staden Minamisanriku bodde ca 20 000 invånare före tsunamin. Det är fortfarande oklart hur många som överlevt, men än saknas halva befolkningen, och de är spårlöst försvunna.

Japan är i stort behov av hjälp och alla kan hjälpa till på sitt vis. På Röda Korsets hemsida www.redcross.se kan man skänka en summa till katastrofens offer.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Minamisanriku efter tsunaminVårt Projektarbete

Hej på er :)
.
Nu kan vi skriva om vad den här bloggen kommer att handla om, vi har varit tvugna att vara lite hemlighetsfulla och avvaktande ett tag men nu så kan vi komma igång riktigt! Detta är en blogg där ni ska kunna följa vårt projektarbete som vi ska jobba med under vårt tredje år på gymnasiet.
.
Vi är två tjejer som väldigt mycket tycker om att resa och därför funderade vi länge på hur vi skulle kunna väva in detta i skolan. Efter lite funderande kom vi på att man skulle kunna göra någor av det i projektarbetet och nu har vi bestämt oss för att vi ska jobba om Tsunamin som drabbade bland annat Thailand julen 2004.
Vi återkommer snart och hoppas att ni ska hitta mycket intressant läsning här :)
/Hanna & Sofie
.
Tumblr_lhaomlklqy1qgekuzo1_1280_large
Bk


Österrike & Teneriffa

Hej på er :)
Hanna och jag (Sofie) har aft ett mycket bra sportlov förra veckan. Hanna begav sig ner till Österrike för att åka skidor hela veckan och jag åkte till Teneriffa för lite sol och upptäcksfärder. Här kommer lite bilder :)
/Hanna & Sofie
.

Skidåkning offpist

Första bilden är från strandpromenaden i Los Cristianos. Den andra de 600meter höga klipporna i Los Gigantos.

Jag var uppe på vulkanen del Teide ca 3555m över havet, utsikten var fantastisk!


Teneriffa sett från flygplanet :)
Alla bilderna är tagna av oss!


RSS 2.0  RSS 2.0


ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se