Naanbröd

Här kommer ett recept på naanbröd som ursprungligen kommer ifrån Indien. Traditionellt sett bakar man brödet i en tandoor (cylinderformad lerugn) men det går lika bra att göra det i en vanlig ugn. Serveras gärna till heta grytor, nudlar eller till olika smårätter.
.
200°c
.
Ingredienser:
500g vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg (vispat)
2msk smör
1 1/4 dl yoghurt
2 1/2 dl mjölk
.
Gör såhär:
1. Sikta ihop vetemjölet, bakpulvret, bikarbonatet och saltet.
2. Tillsätt youghurt och det smälta smöret.
3. Häll i mjölken lite i taget tills det går att forma en smidig deg.
4. Täck degen med en fuktig handuk och låt stå svarmt ca 2 timmar.
5. Knåda degen på ett rejält mjölat underlag, det tar ca 2-3 minuter att få degen slät.
6. Dela degen i 8 bitar och kavla varje bit till en 15 cm lång oval form. De ska vara ganska tunna.
7. Pensla med vatten och lägg den fuktiga sidan neråt på en smord ungsform.
8. Pensla med smält smör och grädda i ugnen 8-10minter eller tills de är gyllenbruna.
9. Servera :)



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se