Bangkok hotas av översvämning!

Thailand är just nu drabbat av de värsta översvämmningarna på ett halvt sekel. Svt skriver att hundratals har mist livet och hundratusentals hem har förstörts. Myndugheterna i Thailand jobbar nu för att rädda huvudstaden Bangkok som ligger endast 2 meter över havsnivån.
.
Idag har myndigheterna med hjälp av militären kämpat med att bygga flodvallar runt Bangkok för att skydda huvudstaden mot vattenmassorna.
.
Sedan i juli i år har översvämmningarna krävt ca 270 liv och det är de ihärdiga monsunregnen som ligger bakom de stora vattenmassorna.
.
Idag är ungefär 2,3 miljoner människor drabbade, drygt 1,4 miljoner hektar jordbruksområde ligger under vatten och fler än 700.000 hem har skadats eller förstörts. Thailands finansminister Thirachai Phuvanatnaranubala sa i måndags att översvämningarna beräknas kosta Thailand 13 miljarder svenska kronor.
.
Vi följer utvecklingen men hoppas att läget inte förvärras! Det är så hemskt när så många fantastiska människor drabbas av något så hemskt. Storbloggerskan Foki hjäpte får någon vecka sedan till i en by som drabbats, mycket fint gjort. Blev väldigt glad när jag läste om det, kolla in det här.
.
Blderna är några dagar gamla

Informations Källa





Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se