Project Tsunami

Vi tänkte presentera vår blogg och vårt projektarbete lite mer för er så vi har skrivit ihop ett litte inlägg till er. Bloggen Project Tsunami drivs av Sofie Kihlström Sp09Sp och Hanna Wiik Olsson Sp09EI. Som vi tidigare har skrivit startade vi denna bloggen för att vi skulle kunna skriva om vårt projektarbete, restips, spännande recept och lite av det som händer i världen just nu.

Just nu går vi båda två andra året på gymnasiet men har redan nu på vårterminen börjat med vårt projektarbete och det för att kunna göra det möjligt. Vårt arbete kommer vara inriktat på tsunamin som drabbade bland annat Thailand julen 2004. För oss kändes det som ett självklart arbetsområde då vi båda håller Thailand varmt om hjärtat och tsunamin tog hårt på oss även om vi inte var där och upplevde den fysiskt. Vi har alltid velat se hur landet och människorna har repat sig efter naturkatastrofen och hur de har byggts upp igen.

.
Vår tanke är att under det skriftliga arbetet göra en forskande resa ner till Thailand i början av 2012 för att med egna ögon se förändringarna efter tsunamin. Syftet med vårt projektarbete är att få en bättre förståelse för hur naturkatastrofen drabbade folket och hur livet har gått vidare. Projektarbetet kommer att ge oss en otrolig livserfarenhet och vi kommer lära oss väldigt mycket av det, både spårkligt och kunskapsmässigt! Under resan vill vi också besöka en Thailändsk skola som ligger på Koh Lanta och vi har också tänkt att besöka ett barnhem i Phuket för tsunami drabbade familjer. Vår idé är att starta resan i Phuket och sedan besöka många små öar på vägen till Koh Lanta, öarna drabbades väldigt hårt av tsunamin och vi vill undersöka de på närmare håll för att kunna gå in på djupet.
.
Detta är lite kort vad vi har planerat och tänkt oss hittills. Missade ni den personliga presentationen av oss, ingen fara klicka på våra namn för att läsa inläggen. Hanna & Sofie


Postat av: Elin

håller tummarna för er!!vilken upplevelse att få åka till thailand och se folket, inte bara stränderna och maten! :)

2011-04-30 @ 11:57:34
URL: http://hallonflickan.bloggagratis.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se