Rafting i Åre

Hejsan!

Vi hoppas att ni alla jnuter av det supersköna vädret som vi har! :) Jag (Sofie) är hemma och pysslar och passar på att bada medans Hanna är i Åre på Forsränning.

 

 

Forsränning är ett spännande vattenlevande äventyr. Idag utförs forsränning som friluftsaktivitet för nöjes skull, mestadels i gummiflottar nerför outbyggda forsar i bland annat Västerdalölven och Piteälven. Denna form av upplevelseturism organiseras i bland annat Sverige vanligen av företag med erfarna ledare. Jag hoppas verkligen att Hanna har det kul och kommer hem men många häftiga upplevelser :)

.

Rafting-chile_6483_600x450_largeGlad Midsommar!

Glad Midsommar!
Vi hoppas att ni alla får en riktigt trevlig midsommar med fint väder, trevligt sällskap och sill och potatis.
.
Lite kort fakta om midsommarfirandet:
Firas kring sommarsolståndet.
Midsommarstången kallas också majstång vilket kommer från ordet maja som betyder löva.
Midsommarstongen ska hjälpa skördarna att gro bättre.
Traditionen med att äta sill och potatis på midsommarafton skapades i storstäderna på 1920-talet.

Khjvg_effected_largeRonneby Brunnspark en lyckad dag!

I söndags var det tidig uppstigning och vi körde till Ronneby, vi kom till Ronneby Brunn och blev tilldelade ett bord som vi skulle stå vid. Dagen blev mycket lyckad och vi tycker att det känns mycket bra! Vi sålde bland annat egengjoda smycken, badsalt, kläder och andra småsaker. Vi kommer definitivt att åka dit mer gånger i sommar, vi kommer skriva här när det blir av :)
.
Såhär såg det ut i söndags! :)Förbereda och packa

Hej och hå, idag har vi jobbat på! Hela dagen har vi förberett oss inför morgondagen då vi ska åka till Ronneby Brunnspark, där hade vi tänkt att försöka sälja lite saker. Vi har bakat, gjort klart armbanden, packat och packat. Det är mycket som ska med så vi hoppas att allt kommer med. Även om det är sommarlov blir det tidig uppstigning imorgon :)
.
Såhär ser det ut just nu på skrivbordet.


10 000 kronor till barnhemmet i Muang Mai

Läste nyss om en riktigt imponerande tjej vid namn Linnéa Aaro, hon kommer från Boden och avslutade nu i våras sitt projektarbete. Efter att ha blivit inspirerad av programmet “Här är ditt liv” med Kjell Bergqvist beslutade hon sig för att samla ihop pengar till barnhemmet i Muang Mai. Efter mycket jobb och slit fick hon ihop den stora summan
10 000kr till barnhemmet.
.
För att få ihop pengarna panta burkar hon burkar, bakade och solde mjukkakor, tryckte upp informationsblad, skakade bössa på stan, kontaktade lokalföreningar och ordnade en fotoutställning med fotografier som hon själv hade tagit.
.
Helt fantastiskt och vi är mycket imponerade av Linnéa och hennes engagemang och hårda jobb! Det är så kul att läsa om och det ger oss drivkraft i vårt arbete :) Lite bilder från hennes fotoutställning och vill ni läsa mer om Linnéa klicka här.


Projektarbete, hjälp av fri vilja!

Nu är jag hemma från Prag igen och det var en helt underbar resa! Kollade i itdningen när jag kom hem och hittade en intressant artikel om två tjejer som har gjort ett liknande projektarbete som vi har tänkt att göra. Verkligen inspirerande :)

OSBY. Det blev en oförglömlig volontärvistelse i Thailand för Moa Persson och Sandra Olsson-Lindquist från Osby. Att de dessutom skulle få ekonomin att gå ihop var det inte många som trodde.

–Det blev mycket bättre än förväntat, konstaterar både Moa Persson och Sandra Olsson-Lindquist som nu även slutfört en sammanfattning av vinterns äventyr i skolan.
Osbytjejerna som i dagarna går ut gymnasiet på Ekbackeskolan ångrar inte att de valde ett projektarbete som krävde mer energi än vad de egentligen behövde lägga ner för att få ett slutbetyg. Alla minnen kompenserar med råge all möda och allt arbete som det innebar att samla in pengar och genomföra den långa resan. 

Meningen med projektarbetet är att eleverna ska lära sig att planera, strukturera, genomföra och följa upp en arbetsprocess. Pengarna samlade Moa och Sandra in genom att bland annat arrangera lotterier och att sälja hembakat och julkransar. Dessutom fick de hjälp av lokala sponsorer.
Budgeten gick ihop och tjejerna fick till och med ett par tusen kronor över för att köpa täcken, kuddar och handdukar till barn som hade sina sovplatser på golvet.

Moa och Sandra berättar att cirka 100 pojkar sov tillsammans i ett stort rum och att en del hade tur som ägde både en tandborste och tandkräm. 
Från början var det tänkt att Moa och Sandra skulle arbeta på en skola men de kände att behovet var större på det barnhem där de till slut hamnade. Tillsammans med andra volontärarbetare från bland annat Tyskland, Holland och Irak hjälpte de till med att måla, kakla och att undervisa i engelska.
Med endast några dagar kvar till studenten känner tjejerna att de bär med sig projektet ut i livet.
–Ja, tänk att så lite kan glädja så mycket, säger Moa. Jag råder andra att ta chansen att göra något sådant här i sitt projektarbete.
–Barnen spred så mycket glädje till oss, tillägger Sandra. Vi vill samtidigt rikta ett tack till alla som sponsrat vistelsen.
Efter studentfesten ska Moa sommarjobba på Ica i Osby och därefter väntar studier till civilingenjör.
Sandra ska börja sommaren med att jobba inom hemtjänsten samtidigt som hon funderar på vad hon ska ägna sig åt i framtiden.
Men först ska de fira skolavslutningen i klänningar som är uppsydda i just Thailand.

Volontärarbet i Thailand Foto: Privat

KällaRSS 2.0  RSS 2.0


ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se