Happy Walk, vandring för barnhemmet i Muang Mai!

Vet ni vilka Happy Walk är? Jag har läst och följt deras arbete en tid men har inte riktigt hunnit skriva om dem här även om jag har velat, ibland räcker inte tiden till. Men nu har jag tagit mig i kragen och gjort ett litet inlägg om dem.
.
Happy Walk är ett projekt drivs av Calle Wollgård, Christoffer Collin, Sofie Book, Sofia Hagström och Evelina Bodin. Projektet går ut på att de ska gå från Bangkok till barnhemmet i Muang Mai, det är en en vandringsträcka på 900km.
.
Varför gör de då detta?
Detta gör de för att samla in pengar till barnhemmet i Muang Mai, företag, familjer, ja vem som kan vara med och bidra i deras arbete genom att skänka en liten peng för varje gången kilometer. Allt går sedan till barnhemmet! Alla som är intresserade av arbetet kan följa det på deras hemsida och blogg.
.
Den 27e oktober är det dags för dem att flyga till Thailand och påbörja sin långa vandring! :) Vi önskar dem ett mycket stort lycka till och hoppas att allt kommer att gå superbra för dem. Tycker det är en jätterolig och fin idé som de jobbar med och vi ser fram emot att få följa arbetet ännu mer! :)
.
Hemsidan hittar ni här: http://www.happywalk.se/index.html
Bloggen hittar nu här: http://blogg.happywalk.se/#home
.
Det står mycket bra information så gå in och läs :)
.

Bilden kommer från Happy Walk!nu kan ni följa oss på facebook!

Nu har vi utökat spridningen av vårt projektarbete genom att starta en sida om oss på facebook! Vi kommer att göra snabba uppdateringar, sådant vi inte hinner skriva här :) Kommer antagligen mest att användas när vi är iväg i jul under resan. Med hjälp av facebook kommer ni kunna följa hela vår resa ;)
.
Sidan heter Project Tsunami, gilla den för att hålla er uppdaterade!
Hoppas ni har en riktigt bra dag :)Eva Bergdahl 96 år emigrerar till Thailand idag!

Idag emigrerar den 96åriga Eva Bergdahl från Karlskrona till Thailand. Jag tycker detta är jätteroligt, hon påminner lite om min gammelfarmor alltid lika positiv. Det är härligt att hon vågar göra denna resan och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kommer att få det riktigt bra nere i Thailand :)
.
Såhär står det på Aftonbladet:

Maken och vännerna är döda. Men Eva Bergdahl, 96, är kärnfrisk och livsglad. I morgon lämnar hon Karlskrona och flyttar efter sonen till Thailand.

– Livet är som en saga, säger hon.

 

Klockan 8.38 kliver Eva Bergdahl på tåget till Kastrup. Efter lunch lyfter planet till Bangkok och hennes nya hemland. Resan på 13 timmar är den längsta hon gjort.

– Vi får se om jag klarar resan. Jag kanske somnar in, men då får det vara så, säger hon och skrattar.


"Man och vänner döda"

Hennes ena son är snickare i Norge och den andra sonen bor sedan flera år med sin thailändska fru i kuststaden Cha Am, 20 mil söder om Bangkok. Läs hela artikeln här!

.

KällaMånfestivalen i Songkhla

Songkhla är en thailändsk provins som ligger på Malckahalvön. På 1800-talet invandrade många kineser från Guangdong och Fujian och många kinesiska traditioner lever kvar. Till största delen är befolkningen buddhister och ungefär en fjärdedel av befolkningen är muslimer.
.
I området finns det mycket servärdheter för turister, besäker du Songkhla kan du gå på Zoo, besöka natur/ vildmarksområdet Thale Noi Waterbird Park, titta på den kända sjöjungrfu statyn och besöka den vackra ön Ko Yo.
.
Thailändarna med kinesiskt påbrå firar varje år i september Månfestivalen, de skänker offergåvor till månen och himlen för att visa tacksamhet för framtiden och det förflutna. I festligheterna ingår drakdanser och lejondanser.
.Kroon´s Allservice Sponsrar!

Vi vill ge ett enormt stort tack till Helle och Jörgen Kroon på Kroon´s Allservice som vill vara med och sponsra vårt arbete. Vi är mycket glada över detta och ger dem ett mycket stort tack! Kroon´s Allservice är en bilverkstad i Älmhult.
.
Deras adress är, eller gå in här för att se karta och telefon.
Adress
Kroons All Service
Stallgatan 12
34334 Älmhult
.
Återigen, Tack! :)


Våra första sponsorer!

Hej på er!
I fredags fick vi ett mycket trevligt besked, den nyöppnade frisörsalongen Cocos Cut&Color i Älmhult kommer att sponsra vårt arbete. Vi är så oerhört tacksamma för detta så vi riktar ett mycket stort tack till dem! :)
.
Salongen drivs av Fanni Ahlqvist och Emelie Beijer. Under Älmhultsdagarna stylade de 30 modeller inför modeshowen och de var nyligen på utbildning/kurs i Halmstad för att lära sig nytt inom Keunes färgsystem. Följ gärna deras blogg där de visar upp frisyrer och lite annat smått och gott! Kika in på deras blogg http://www.cocoscutandcolor.blogspot.com/ och nu vet ni vart ni ska vända er nästa gång ni behöver en ny snygg frisyr! :)
.
Cocos Cut&Color kan ni kan besöka på adressen:
Torggatan 4
34332 Älmhult
.
Mail: cocoscutandcolor@hotmail.com
Tel: ‎0476 - 717 20
.
Återigen, stort tack! :)De ska undersöka livet efter tsunanmin

Hejsan!
Satt och tittade igenom lite av våra papper, hittade vårt sparade nummer av Smålänningen och läste igenom vår artikel som vi gjorde när vi startade upp vårt projektarbete. Missade ni v¨r artikel i våras? Då kommer den här under :)
.
Strax före jul föddes idén om att göra ett projektarbete på resande fot i kombination med välgörenhet. Om allt går enligt planerna reser Hanna Wiik Olsson och Sofie Kihlström till Thailand om ungeför ett år.
.
-Vi är båda glada för att resa säger, Sofie Kihlström.
De ska rikta in sig på att undersöka livet i samband med och efter tsunamin, hur gick processen till och hur har människorna på plats gått vidare? Fröet till ett resande projektarbete kom från Sofies mamma  som hade läst en artikel om någon som hade gjort ett projektarbete där  en resa ingick.
.
Tidigare resmål
Fröet fick gro och nu har Sofie tillsammans med Hanna en klar vision om vad de ska göra. Just nu går de andra åre på gymnasietmen för att projektarbetet ska bli av i trean börjar de samla in pengar redan nu.
-Om man verkligen vill går det att genomföra, säger Sofie.
Och varför blev det då just Thailand som agerar slutdestination? Svaret är enkelt. Det ligger dem varmt om hjärtat.
-Vi har varit där flera gånger förut, säger Hanna.
Bara ett par veckor innan tsunamin drog in över de thailändska stränderna var Hanna där på semester.
-Vi blev väldigt ledsna när vi fick reda på det. Det satte sina spår, säger Sofie, som också har varit i de drabbade områdena.
.
Bakom fasaden
Under de tidigare resorna till Thailand har de varit vanliga turister. Nu är tanken att de ska se hur thailändarna faktiskt har det idag, drygt sex år efter katastrofen.
-Vi vill se hur det ser ut bakom de thailänska lyxhotellen. Vi får bättre mer kunskaper genom att vara på plats, säger Sofie.
  • Vilken är den största akillnaden som ni har märkt före och efter tsunamin?
-Det är mer charteraktigt nu och jag tycker det är fel. Jag vill se de thailänska gatuköken och inte Mc Donalds, säger Hanna.
Deras mentor visade sig dessutom känna några några lärare i Thailand. Vilket resulterar i att eleverna kan hälsa på i en skola i Koh Lanta där läraren har arbetat.
.
Finansiering
För att resan ska gå ihop sig rentekonomiskt söker de nu sponsorer. Den stora kostnaden ligger på flygbiljetter och sedan handlar det om tak över huvudet och energi till magen.
-Allt överskott kommer går till skolan på Koh Lanta så det blir lite välgörenhet också, säger Sofie.
.
Samla in pengar
Eleverns ska även besöka ett barnhem och göra intervjuer där. För att inte lägga hela kostnaden på sponsorer tillverkar och säljer de smycken och glasföremål. Och det är framförallt på marknader av olika slag som försäljningen kommer att ske.
.
Reseblogg
Går allt enligt planerna åker de iväg till Thailand om nästan ett år, i samband med julledigheten. Men skulle de mot förmodan inte samla in tillräckligt  med pengar så att resan blir inställd, då skickar  eleverna hela den insamlade summan till välgörenhet. Hemma i Sverige kommer alla som vill kunna följa arbetet via en blogg.
.
Kristina Nordenmark


Ronneby 18e september

Igår var vi iväg i Ronneby och sålde lite olika saker. Vi hade plockat svamp, kokt lingonsylt, bakat muffins, belinerbröd och gjort fotbad. Försäljningen gick dock lite segt och efter att ha stått några timmar och frusit packade vi ihop. Det gick förvånantsvärt bra och när vi åkte hem kändes det ändå bra :)

.Vad händer just nu?

Hejsan svejsan! :)
Vi vill önska våra nya läsare välkomna till vår blogg, för er som är nya kan vi kort berätta att bloggen handlar om vårt projektarbete. Klicka här för att läsa den lilla presentationen av arbetet. Vi jobbar på en ny längre beskrivning om vad det är vi ska jobba med :)
.
Undrar ni vad vi håller på med just nu?
Just nu har vi många bollar i luften samtidigt, samtigt som vi går i skolan försöker vi jobba så mycket som möjligt med vårt PA, tyvärr har vi ingen schemalagd tid för detta i skolan.
  • Vi har precis sålt gärddbullar och beställde idag hem dem, så nästa vecka ska vi hämta dem och vi ska dela ut alla kartongerna.
  • På söndag, den 18e september kommer vi att vara i Ronneby Brunnspark för att vara med på loppisen. Har ni vägarna förbi kika in, det är mycket trevligt! Vi kommer att sälja egengjorda smycken, hemmagjord lingonsylt, nyplockade kantareller och trattkantareller, begagnade saker mm.
Detta är bara lite av det som händer just nu, men endel kan vi tyvärr inte ta upp här på bloggen ännu :)
Vi hoppas att ni får en mycket fin fredag,
Sofie & Hanna
.

20090109205944

bildkälla


Phicit Båttävling

Changwat Phicit är en provins i den norra delen av Thailand, den största staden i provinsen heter Phicit Town. Det är en gammal stad och den grundades 1058 Phraya Kotabongthevaraja, staden har haft många namn men det nuvarande Phicit betyder vacker stad. Provinsen har också fått namnet Krokodilernas land eftersom det finns väldigt många sötvattenskrokodiler i området.
.
En känd sevärdhet är Luang Pho To, vilket är en 43m hög Buddhastaty placerad i närheten av floden Nan.
.
Phicit Båttävling är en festival som årligen hålls första lördagen i september. Unde festivalen tävlar vackra långbåtar i ett lopp på Nan floden. Vid sidan om arrangeras massvis med aktiviteter och idag är det en stor folkfest.
.9/11

Idag är det 10 år sedan terrorattacken mot Usa, jag kan inte förstå att det var så längesedan? Tänk att det redan är tio år sedan, jag minns fortfarande den dagen. De visade de hemska bilderna på på planen och World Trade Center på tvn och ingen kunde förstå att det var sant. Jag minns också hur vi höll en tyst minut i skolan för alla de som förlorade sina liv.
.
Idag är det alltså tio år sedan detta hände och på södra Manhattan där wtc låg öppnas idag ett Minnemonument. På platsen har man byggt två stora bassänger med vattenfall och runtom på kanterna står namnet på alla de som omkom i elfte september attacken. Vill ni läsa mer, klicka här!
.
Skänk en extra tanke dit idag!Fångarna på fortet, 18320kr till barnhem!

Jag brukar inte titta på fångarna på fortet men sedan hörde jag att ett lag därifrån hade skänkt 18320kr till barnhemmet i Phuket. Jag var tvungen att kolla upp detta lite närmare :)
.
I programmet som sändes den 3e septmeber tävlade Glenn Hysén, Yvonne Ryding, Doreen Månsson och Billan Östlund i föräldralaget. I barnlaget tävlade Anton Hysén, Sandra Bergqvist, Hayat Ashkar och Max Östlund. barnlaget vann och de fick ihop 18320kr, de skänkte sina pengar till barnhemmet Muang Mai i Phuket! Riktigt bra kämpat :)
.svamplycka!

Idag efter skolan gick jag och Hanna ut i skogen för att se om vi kunde hitta någon svamp. Turen var på vår sida och vi hittade många stora riktigt fina kantareller, vi hittade också lite trattkantareller. Det var en trevlig eftermiddag med svamplycka, solsken och en trevlig skogspromenad.
.
För någon dag sedan beslutade vi oss för att sammarbeta med de som läser entrepenörskunskap B i skolan, de skulle plocka lingon och svamp och sälja det på torget i Älmhult. Vårat sammarbete innebar att vi skulle hjälpta dem att plocka svamp. Så kika förbi torget i Älmhult imorgonbitti så kan ni hitta mängder av fina färska kantareller :)
.

2-test_162615905_largeen lyckad lördag

Nu har vi fått tag på en bild från i lördags då vi var på Älmhultsdagarna. Mediatemaet från skolan var ute på uppdrag så vi lyckades komma med på en bild. Det gick mycket bra i lördags och vi får tacka alla som vi fick chansen att prata med och de som handlade av oss :)
.RSS 2.0  RSS 2.0


ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se