Thailand, Bangkok

Översvämningarna i Thailand fortsätter och situationen för de som bor i Bangkok blir allt värre, det börjar bli brist på rent vatten, elektricitet och vissa livsmedelsprodukter. Här under är en video från Aftonbladet, vattnet ska nu också hota Grand Palace.
.
Många av oss som varit i Bangkok har nog besökt denna storslagna plats med guld och pärlemo, buddha statyer, tempel och spiror. Själv tycker jag det är fantastiskt och häpnadsväckande, att gå in i ett av deras vackra tempel känns fantastiskt och jag fylls av något som känns så mycket större än vad jag själv kan förstå. Vi tänker på alla som drabbas av dessa svåra översvämningar och vi hoppas att de ska ha nått sin kulm.
.


2 månader

Igår var det sista dagen innan höstlovet och det var också exakt 2 månader yills vi beger oss ner till det fantastiska Thailand. Det känns helt underbart, obeskrivligt och kanske lite pirrigt för vi har väntat på detta så länge men nu börjar det verkligen närma sig. Hur firade vi då detta? Jag (Sofie) höll i ett barnkalas med temat Disco, måste säga att det var mycket roligt och de var så söta.
.
Idag blev det ingen sovmorgon, vid kl. 10 träffades vi båda för att utföra lite jobb. En stor björk hade sågats ner och vi skulle hjälpa till att köra bort alla grenar till tippen. Det gick mycket bra och vi är nöjda med dagens insats och nu åker vi på olika håll för att vara med på släktträff :) Ha en trevlig helg!
Sofie & Hanna
.

Ag4k_large

Bildkälla



Happy Walk dag 2!

Hejsan svejsan!
En lång dag i skolan idag och när jag kom hem blev jag så glad för Happy Walk gänget hade uppdaterat sin blogg, kändes nästan som en liten belöning att få ta del av deras äventyr. De har nu påbörjat sin vandring ner mot Phuket och har gått i 2 dagar. De befinner sig just nu i Samut Sakhon och hittills verkar det ha gått bra och det är så fantastiskt att läsa om alla de vänliga och fantastiska människor som de träffar. Rekomenderar varmt att läsa deras långa och intressanta inlägg om deras två första dagar på vandringen :)
.
Här kommer en härlig bild på nästan hela gänget tillsammans med några trevliga thailändskor. När man läser deras inlägg förstår jag precis varför jag älskar Thailand så mycket!
/Sofie



Festivalen Wan Awk Pansa

Wan Awk Pansa betyder dagen då regnet lämnar reträtt, det är slutet på regnperioden och det är en allmän helgdag i Thailand. Denna dagen infaller den femtonde dagen i det elfte månvarvet, så i år inföll detta den 12e november, tyvärr verkar dock inte regnperioden avstannat ännu. Den 12e oktober avslutas också den buddhistiska fastan, denna dagen besöker många thailändska buddhister sina tempel för att tända ljus och rökelser.

.

Dagen firas i många delar av Thailand och det gör också med upplysta båt processioner, båtarna som används kan vara 10 meter långa, täckta med blommor, ljus och visar ofta ett religiöst tema. Ljuset reflekteras i floderna och det skapar ett mycket vackert skådespel, detta kan blnd annat ses i Nakhon Phanom, Nong Khai på Mekongfloden, och i Ubon Ratchathani på Mum River.

.
Missade ni inlägget om firandet av regnperiodens start, klicka här.
.

Bildkälla



Till er som beställt gräddbullar

Hejsan svejsan!
Här är ett litet meddelande till er som har beställt gräddbullar av oss, de är nu beställda men vi kommer inte att kunan få dem levererade förens den 10e eller 11e november. Det är höstlov nästa vecka och då kunde vi inte få hem dem, vi hoppas att ni har överseende med detta och vi kan lova er att de kommer smaka fantastiskt då de kommer vara rykande färska ;) Tack till er som har beställt!
.



Happy Walk är på väg till Thailand

Nu har det gett sig iväg, det härliga gänget Happy Walk är nu på väg mot Bangkok. Det pirrar i hela mig när jag tänker på att de är på väg nu, det ska bli så spännande att få fälja deras resa. Tiden går så snabbt och jag slår vad om att de får en fantastisk resa och jag är verkligen inspirerad av dem. Sart påbörjar de sin vandring genom Thailand och det för ett riktigt fint mål, alla pengarna de får in kommer gå till barnhemmet i Phuket.
.
Missa inte deras blogg, Happy Walk. Vi kommer självklart att skriva lite om dem fram till dess att vi åker, vi kan ju inte riktigt låta bli :)
/Sofie
.

Bilden är på det härliga gänget, lånad från deras blogg ;)



Översvämningarna i Thailand

Dödssiffran efter de värsta översvämningarna i Thailand på femtio år fortsätter att stiga, man tror nu att ca 350 personer har omkommit. Världshälsoorganisationen WHO varnar nu för en höjd risk för epedimier i form av olika inflammationssjukdomar bland de evakuerade. Enligt Yingluck ska närmare 113.000 människor ha evakuerats och översvämningarna kan fortsätta i ytterligare en månad.

.

På flera håll har skyddsvallarna runt huvudstadsregionen brustit och människorna vadar fram i midjehögt vatten. Det går inte att blockera de stora vattenmängderna. Många arbetare är nu arbetslösa eftersom många industrier står i vatten. Här är några bilder från DN, de är tagna nu i helgen.

 

Källa, bildkälla



Översvämningarna närmar sig Bangkok

Premiärminister Yingluck Shinawatra meddelar nu att Bangkok, Thailands huvudstad inte kommer klara sig ifrån öersvämningarna. Hon meddelade på förmiddagen svensk tid att det är ömöjligt att skydda hela Bangkok från de värsta översvämningarna på flera decennier.
.
Regeringen ska besluta om vilka områden av Bangkok som ska offras för att skadorna ska bli så små som möjligt. På vissa ställen på låglandet är vattnet flera meter höga och det är omöjligt att stoppa de stora mängderna vatten, men man hoppas nu på att man kan leda ut vattnet till havet utan att förstöra de centrala delarna.
.
I staden Ayutthaya rymde för några dagar sedan ett hundratal krokodiler från en inhägnad park, myndigheterna utlovade belöning på 1000bath för varje krokodil som infångades levande. Under dessa tre månader som monsunregnet har öst ner har de krävt ungefär 300 liv.
.
Titta på Sydsvenskans klipp om detta, här.
.

Källa


High Heels Night, JC/Scorett

Imorgon onsdagen den 19e oktober bjuder JC och Scorett i Älmhult på Glam Party och High Heel School. På plats finns våra sponsorer Cocos Cut&Color som är experter inom hår, man kan också få make-up tips från Elin Klaesson.  Jardel Sousa är en känd koreograf som visar hur man går i höga klackar och bär accessoarer med stil och elegans! (highheelschool.se)
.
Detta evenemang börjar 18.30 och glöm inte att det är 20% shoppingrabatt under kvällen ;)
.

Tumblr_lpjpueeuk11qi5nhmo1_500_large

Bildkälla



Världens Barn Galan 2011

Igår fredagen den 14e oktober sändes Världens barn galan på Svt 1. Världens barn är Sveriges största insamlingsgala för bistånd till utsatta barn runt om i världen. Galan direktsändes från Svt i Stockholm. Under kvällen uppträdde artister som Ulrik Munther, Linnea Henriksson, Anreas Johnsson mfl. och privatpersoner och företag hade möjlighet att bidra med en peng. Anre Pops var programledare under kvällen och tittarna had ockås möjlighet att vinna fina priser.
.
Under hela året pågår riksinsamlingen och det uppmärksammas life extra på Riksinsamlingsdagen då nästan 40 000 frivilliga svenskar samlar in pengar på gator och torg. Detta är samtidigt en tävling mellan landets kommuner och län, vem kan samla in mest? Riksinsamlingsdagarna påbörjades i år den 8e oktober och hade sin kulm idag den 15e oktober.
.
Imorgon får vi svar på hur riksinsamlingen gick, missa inte det Söndag 16/10, kl. 18.15 i Svt 1. Vi är glada över att kunna skriva att tv galan igår fick in mer än 71  miljoner kronor!
.
Vill du läsa mer om hur pengarna används eller har du andra frågor angående Världens Barn galan, kika in här.

Tumblr_ls2cm4uq4o1qeogk0o1_500_large
Bildkälla


De bästa kladdkaksmuffinsen!

Nu tänkte vi bjuda på ett jättegott kladdmuffinsrecept, detta bjöd jag religionsklassen på i tisdags. Det var mycket uppskattat! Hoppas det smakar, de är lite sega men samtidigt kladdiga och självklart smakar de choklad :)
.
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker vispas först
1,5 dl mjöl
4msk kakao
3tsk vaniljsocker
2msk sirap
1krm salt
.
Gör såhär:
1.Börja med att vispa ägg och socker pösigt, det ska nästan bli vitt.
2.Blanda sedan ner de övriga ingredienserna i äggsmeten.
3. Smält och rör ner 100g smör, när ni smälter smöret låt det koka tills det blir små vita bubblor och smöret blir gyllengult.
4.Fyll formarna till hälften med smet och grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 10 min. Servera gärna med färsk frukt och grädde :)
.
Detta passar perfekt till fredagsmyset!
.
Tumblr_lrocm6mkfv1qezzfso1_500_large
bildkälla


Så flög Hanna till Málaga

Hejsan Svejsan!
Idag är det onsdag och min kära projektarbetspartner Hanna åkte idag till Málaga, Spanien med spanska klassen. Hon kommer att vara borta en vecka och jag stannar här hemma och håller ställningarna så länge. Jag hoppas att hon får det rikitigt roligt, att hon har det bra och att hon lär sig en massa spanska! :)
.
Spanska klassen begav sig idag till Málaga (Costa del Sol) vilket ligger i Spanien. En hamnstad med rik arkitekturhistoria, stränder, medelhavsmat och Pablo Picassos födelseort. Väderprognosen lovar dem fint väder hela veckan med 25-30grader och sol.
.
Snabbfakta:
Invånare i Málaga: 575 000
Valuta: Euro
Religion: Romersk-katolsk Kristendom
Tidsskillnad: 0 timmar
Officiellt språk: Spanska
.
Är ni sugna på att åka till Málaga eller bara lära er lite mer om denna vackra hamnstad?  Klicka då här! Det är en länk till Vagabonds reseguide om Málaga.
.
Bildkälla


Bangkok hotas av översvämning!

Thailand är just nu drabbat av de värsta översvämmningarna på ett halvt sekel. Svt skriver att hundratals har mist livet och hundratusentals hem har förstörts. Myndugheterna i Thailand jobbar nu för att rädda huvudstaden Bangkok som ligger endast 2 meter över havsnivån.
.
Idag har myndigheterna med hjälp av militären kämpat med att bygga flodvallar runt Bangkok för att skydda huvudstaden mot vattenmassorna.
.
Sedan i juli i år har översvämmningarna krävt ca 270 liv och det är de ihärdiga monsunregnen som ligger bakom de stora vattenmassorna.
.
Idag är ungefär 2,3 miljoner människor drabbade, drygt 1,4 miljoner hektar jordbruksområde ligger under vatten och fler än 700.000 hem har skadats eller förstörts. Thailands finansminister Thirachai Phuvanatnaranubala sa i måndags att översvämningarna beräknas kosta Thailand 13 miljarder svenska kronor.
.
Vi följer utvecklingen men hoppas att läget inte förvärras! Det är så hemskt när så många fantastiska människor drabbas av något så hemskt. Storbloggerskan Foki hjäpte får någon vecka sedan till i en by som drabbats, mycket fint gjort. Blev väldigt glad när jag läste om det, kolla in det här.
.
Blderna är några dagar gamla

Informations Källa




Happy Walk nominerade till Svenska Hjältar 2011

De är så fantastiskt roligt, jag blir så lycklig! För någon vecka sedan skrev vi om Happy Walk, missade ni det inlägget? Klicka då här, det är värt att läsa om dem ;)
.
Nu har detta härliga gäng blivit nominerade till Svenska Hjältar 2010! Helt fantastiskt och så kul för dem, de gör en riktigt fin sak och de förtjänar verkligen all uppmärksamhet de kan få för sitt inspirerande arbete :) De beräknar nu ha fått in ca 100 000kr till barnhemmet skriver Aftonbladet. Om 18 dagar beger de sig mot äventyret och vi kommer med spänning att följa deras resa! All lycka från oss :)
.

Bild lånad från deras blogg, den har ni väll inte missat?



Jacob Ullsten nominerad till Svensk Hjälte 2011

Det finns så många människor runt o i Sverige och i världen som gör fantastiska saker för sina medmänniskor. Det är fantastiskt att läsa om, det är inspirerande och man blir ofta rörd över deras styrka och goda gärningar. Vi tänkte skriva om en speciell liten kille som har gjort stora saker!
.
Hans namn är Jacob Ullsten, han är 8år gammal och kommer ifrån Kungälv. I vintras efter att ha sett Svenska Hjältar Galan tömde han sin gröna spargris för att skänka pengarna till barnhemmet i Muang Mai, Thailand. Under våren ordnade Jacob en vårkonsert på fritids till förmån för barnhemmet. Hans kämparglöd och viljestyrka att hjälpa till tog inte slut där, på sommarlovet fick han också med sig tennisproffset Johanna Larsson. Hon skänker 20 USD per servess till barnhemmet.
.
Nu är Jacob nominerad till Svenska Hjältar 2011! Vi tycker att han är helt fantastisk och vi hoppas att han har inspirerat många andra, han har iaf inspirerat oss :) Vi önskar honom ett stort lycka till men i våra ögon är han redan en stor hjälte!
.
Läs Aftonbladets intervju här.
.
img
Bildkälla


So far so good!

Hejsan!
.
Vi tänkte uppdatera er på vad som händer just nu. Vi har fullt upp både med projektet och det som är i skolan men än så länge lyckas vi få tiden att räcka till. Just nu är vi i full gång med att ordna våra krånglande konton, få kontakt med personer vi ska intervjua och hitta bra fakta som vi kan använda. Vi har startat upp den skrifliga delen och so far so good!
.
Detta var en liten snabb uppdatering, vi hoppas att vi snart kan komma med lite mer trevliga nyheter! Vi kommer snart att lägga upp vår projektplan för den som är intresserad av att läsa den :)
Trvlig helg!
Sofie & Hanna
.

477.827 till 12-1317307227157_large

Bildkälla



Eva Bergdahl 96år stannar i Thailand!

God morgon!
.
Förra veckan skrev vi om 96åriga Eva Bergdahl som skulle emigrera till Thailand. Nu undrar man kanske vad som hände sen och gick resan bra?
.
Aftonbladet hade en så fin artikel och intervju med Eva. I onsdags (28/9) åkte Eva från Sverige till sitt nya hem i Thailand, på torsdagen var hon framme. På Kastrups flyplats hade hon ramlat bakölnges på rullbandet, hon har nu blåmärken och ont i revbenen men vill inte gå till doktorn, det är roligare att gå till hårfrissan. Själv säger hon att det inte är så farligt.
.
Inom en vecka ska hon köpa en gul bikini så hon kan bada i det varma vattnet. Läs hela artikeln på Aftonbladet och kolla på videon här under! Jag blir verkligen så glad när jag läser detta, riktigt härligt och det är kul att hon trivs så bra nere i Thailand. Livet är underbart när man är positiv :)
.



Vegetarisk Festival Phuket

På Thailans största ö Phuket firas årligen den vegetariska festivalen. Traditionen och festivalen kommer ursprungligen från imigranter som kom på 1900 talet och idag firas den av Thailändare med kinesiskt ursprung. Festivalen hålls under det nionde månvarvet enligt den kinesiska kalendern vilket innebär att festivalen i år äger rum mellan den 27e september och den 5e oktober.
.
Festivalen pågår i lite mer än 10 dagar och då följer de en vegetarisk diet och det för att rena kroppen, utför olika ritualer som att gå på glödande kol.
.



RSS 2.0



  RSS 2.0


ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se