ett äventyr vi aldrig kommer att glömma

Hejsan på er alla!
Nu är vi också tillbaka i kylan och vi har lite att göra men sen när vi har redat upp det hoppas vi kunna ge er lite bilder och redogörelse för resan. Allting gick jättebra och vi är så tacksamma för vi fick den chansen, skulle vi få den imorgon hade vi tagit den igen! :) Tack alla som har hjälp oss!
.
Tusen tack för alla fina kommentarer vi fick när vi var iväg det var väldigt kul att läsa dem :)
.

Ett äventyr vi aldrig kommer att glömma!Snart bar det av mot Bangkok

go kvall :)
Sista kvallen i Ao Nang, vi har precis packat ihop vara saker och nu ska vi ga och ata lite glass kanske? Det ar vi bra pa! Imorgon bar det av mot Thailands huvudstad Bangkok och dar kommer vi att spendera vara tva sista dagar innan vi aker hem till ett kallt och snoigt Sverige.
Till sist ville vi bara saga att detta kommer bli varat sista inlagg innan vi kommer hem, kommer antagligen inte att ha tid att leta upp datorer i Bangkok da vi ska forsoka njuta av tiden dar! See you home in SwedenChicken Island

Nast sista dagen i Ao NAng idag, vi bestamde oss for att aka till Chicken Island vilket vi gjorde ratt i for dar sken solen nastan hela dagen :) Vi kunde ocksa ga over till Tub Island och det ar det ni kan se pa bilden.

.

Pa Chicken Island fanns det ocksa skyltar om Tsunami Hazard Zone, men det ar svart att ta skydd pa en sadan liten o med mestadels trad och stora berg. Vagoen som nadde on var over 4 meter hog.

 Tiger Cave Temple

Maste borja med att saga Grattis till Hanna som tog sitt dykcertifikat igar! :)

.

Idag tog vi en svang till Tiger Cave Temple; gick lite i jungeln och tittade pa alla vackra buddistiska syboler. Mycket varmt och skont, vi fick ocksa tur armband av munkarna :)

Grattis Danny och Hanna,

Advanced Open Water diver och Open Water Diver :)Tsunami Memorial, Nopparattara

Hejsan dar hemma!
Har ar det kvall och 29 grader varmt, Hanna pluggar till sitt slutprov till dykcertifikatet. Idag har vi akt runt med en longtail bat runt Krabi oarna, Hanna har dykt med tuber och vi hade trevligt sallskap av Daniel, Thomas och Sam. Dykinstruktorer och larlingar :p NAr vi kom tillbaka vandrade vi bort till Nopparattara Beach for att leta upp ett Tsunami Memorial center, vi hittade men tyvarr var det inte riktigt det vi hade hoppats pa.
.
Sedan tog vi ett dopp i det supervarma vattnet, vi overdriver nog inte om vi sager att det var 30 grader ;)
.

Sista kvallen pa Koh Lanta

Solnedgangen over Klong Dao Beach, Koh Lanta

Hanna gor sitt andra dyk, i bild ocksa Sam dykinstruktoren

Varldens kanske godaste Pannkakor gors i sadana smo kok :)Ett soligt Ao Nang

Hej pa er :)
Nu befinner vi oss i Ao Nang och antligen har solen borjat lysa igen, den har varit borta nagra dagar. Hanna ar duktig ovh ar i skolan idag, hon pluggar for ett dykcertifikat. Jag har stannat kvar och skrivit lite, njutit av soolen och atit god mat fran en liten matvagn ute pa gatan. Hanna kommer snart tillbaka och da far vi se vad vi hittar pa :)
.
Vi har forstatt att det ska finnas ett Tsunami minnescenter har nagonstans sa vi ska vall forsoka att leta upp det! :) Kram pa er, tyvarr blir det inga bilder idag :(


Turist fria oar och ett svenskt Koh Lanta

Sedan Phi Phi har vi forflyttat oss till tva nast intill turistfria sma oar, Koh Yao Noi, Koh Yao Yai. Valdigt lungt! Nu ar vi pa Koh Lanta och har stannar vi nagra dagar innan vi beger oss till Ao Nang, Krabi. Igar hyrde vi moped och korde runt i princip hela on. Det ar vall har man blir mest pamind om tsunamin, har sl'kyltas det overallt om Evacuation Route, Hazards zones, Evacuation sites mm.
.
Har har det ocksa varit vintervader med regn och lite blast, annu ingen sno sa vi klagar inte.
.

Phi Phi Island

  

Hejsan :)
Sista kvallen  pa Phi Phi  Island, pa eftermiddagen vinkade vi av Emma och familjen Wiik Olsson som skull etillbaka  till Phuket. Imorgon bar det av till Phuket och vidare till Koh Yai   Noi. Vi vandrade upp till utkikspunkten pa Phi Phi, vackert. Vi har ocksa halsat pa apora pa Monkey Beach  och snorklat med fiskarna.

Tyvarr segt att lagga upp  bilder :( Och Grattis Pappa, hoppas du fick en fin dag!Banana Beach

6e januari Hejsan alla där hemma! Idag tänkte vi att vi skulle hyra moppe och köra runt lite men tyvärr fanns det bara en och vi ville inte köra tre på en. Vi bestämde oss istället för att ge oss ut på upptäcksfärd, vi hade hört talas om en strand som hette Banan Beach så vi vandrade iväg för att hitta den. På vägen gick vi förbi många fina privata stränder och fick lov att gå ner på en och fota lite. Sedan fortsatte vi igen och hittade en djungelstig ner mot havet, vi gick ner på den och hittade en jättefin liten orörd strand och där vilade vi ett tag, sedan såg vi att det inte var långt kvar till Banan Beach. Nu har vi packat ihop våra saker för tidigt imorgon bär det av mot Phi Phi och Maya Bay. Hoppas allt är bra där hemma :)


Barnhemmet 4e januari

4:e januari
Idag tog vi oss med taxi från Karon beach upp till Nai Thon på Phuket-ön. Vi åkte direkt till barnhemmet i Muang Mai med all packning för att hälsa på Sussi, Hans och alla barn + volontärer. Vi fick ett otroligt varmt bemötande och alla var väldigt öppna och givmilda. Vi träffade även på vår kära gamla klasskompis Emma Gunnarsson som oxå befinner sig i Thailand pga sitt projektarbete. Vi intervjuade Sussi och fick en trevlig pratstund med Hans.  Vi träffade även Calle och Christoffer från Happy Walk som befann sig på barnhemmet under eftermiddagen och innan vi begav oss till vårt nya boende blev vi bjudna på en riktigt god thailändsk måltid!

Tusen tack till barnhemmet för att vi fick besöka er och för er gästvänlighet! :)

 Moped Dag

Go kvall :)
Har  kommer en liten uppdatering, idag var det en molnig dag sa vi tog mopederna och korde ut med den vastra kusten nastan langst upp pa Phuket on. Vi overraskade var vann Emma som  bodde pa Nai Thon Beach,vi bokade ocksa in oss pa ett boende dar den 4e januari. Har har det regnat lite ikvall men det ar ju varmt anda :)
Hoppas allt ar bra dar hemma, seee yaa


RSS 2.0  RSS 2.0


ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se