Orkanen Irene

Igår drog orkanen Irene in över dem amerikanska östkusten. CNN uppger att minst nio personer har mist livet och det av fallande träd, trafik olyckor efter att trafikljusen har slagits ut och en man i 55års åldern begav sig ut i de extremt höga vågorna för att surfa.
.
En miljon hushåll är utan el, 8000 flygningar har ställts in och omkring två miljoner har lömnat sina hem. Nu på morgonen drar orkanen Irene in över New York och invånarna uppmanas att stanna inne. Omkring 65 miljoner människor bor i den korridor från Washington till Boston som väntas beröras av orkanens framfart.
.
Trots att styrkan på Irene har avtagit och nu klassas som en kategori ett-orkan bedöms den vara extremt farlig.

Här under är en bild från Aftonbladet, så här kan New York se ut imorgon. I Irenes spår följer stora vattenmängder och vindstyrkor på runt 140 kilometer i timmen. Bilden visar det värsta tänkbara scenariot-att vattennivån höjs till 3,6 meter över det normala, skriver norska Verdens Gang.

.

Mellan 75 och 100 millimeter nederbörd väntas komma i de flesta områden som drabbas av stormen. På vissa ställen kan det komma så mycket som 400 millimeter. Enligt sajten AccuWeather har redan en runt två meter hög flodvåg observerats längs USA:s östkust.

.




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se