Projektarbete, hjälp av fri vilja!

Nu är jag hemma från Prag igen och det var en helt underbar resa! Kollade i itdningen när jag kom hem och hittade en intressant artikel om två tjejer som har gjort ett liknande projektarbete som vi har tänkt att göra. Verkligen inspirerande :)

OSBY. Det blev en oförglömlig volontärvistelse i Thailand för Moa Persson och Sandra Olsson-Lindquist från Osby. Att de dessutom skulle få ekonomin att gå ihop var det inte många som trodde.

–Det blev mycket bättre än förväntat, konstaterar både Moa Persson och Sandra Olsson-Lindquist som nu även slutfört en sammanfattning av vinterns äventyr i skolan.
Osbytjejerna som i dagarna går ut gymnasiet på Ekbackeskolan ångrar inte att de valde ett projektarbete som krävde mer energi än vad de egentligen behövde lägga ner för att få ett slutbetyg. Alla minnen kompenserar med råge all möda och allt arbete som det innebar att samla in pengar och genomföra den långa resan. 

Meningen med projektarbetet är att eleverna ska lära sig att planera, strukturera, genomföra och följa upp en arbetsprocess. Pengarna samlade Moa och Sandra in genom att bland annat arrangera lotterier och att sälja hembakat och julkransar. Dessutom fick de hjälp av lokala sponsorer.
Budgeten gick ihop och tjejerna fick till och med ett par tusen kronor över för att köpa täcken, kuddar och handdukar till barn som hade sina sovplatser på golvet.

Moa och Sandra berättar att cirka 100 pojkar sov tillsammans i ett stort rum och att en del hade tur som ägde både en tandborste och tandkräm. 
Från början var det tänkt att Moa och Sandra skulle arbeta på en skola men de kände att behovet var större på det barnhem där de till slut hamnade. Tillsammans med andra volontärarbetare från bland annat Tyskland, Holland och Irak hjälpte de till med att måla, kakla och att undervisa i engelska.
Med endast några dagar kvar till studenten känner tjejerna att de bär med sig projektet ut i livet.
–Ja, tänk att så lite kan glädja så mycket, säger Moa. Jag råder andra att ta chansen att göra något sådant här i sitt projektarbete.
–Barnen spred så mycket glädje till oss, tillägger Sandra. Vi vill samtidigt rikta ett tack till alla som sponsrat vistelsen.
Efter studentfesten ska Moa sommarjobba på Ica i Osby och därefter väntar studier till civilingenjör.
Sandra ska börja sommaren med att jobba inom hemtjänsten samtidigt som hon funderar på vad hon ska ägna sig åt i framtiden.
Men först ska de fira skolavslutningen i klänningar som är uppsydda i just Thailand.

Volontärarbet i Thailand Foto: Privat

Källa




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se