Dumplings från havet

Jag (Sofie) älskar att laga mat och jag lagar mycket asiatiskt och tänkte därför tipsa om lite goda grejer under kategorin Världens Mat :) Vi börjar med en kinsesisk rätt som heter Dumplings, det är ett litet ångat knyte med många olika ingredienser. Det äts ofta till frukost men jag tycker det passar till kvällsmat också.
.
Dumlings från havet ingredienser:
25 wonton ark
100 g räkor
100 g krabba går också bra med crabsticks
2 vårlökar
2 små morötter
1msk chilisås
2msk Ketjapmanis (söt Indonesisk soja)
2msk ostronsås
1tsk salt
1tsk peppar

Gör såhär:
Tina Wonton arken, de ska tina sakta. Räkorna och krabban ska delas i mindre bitar ca 1cm stora, finhacka vårlökarna och riv morötterna. Blanda sedan ihop rökor, krabba, vårlök, morötter, chilisås, ketjapmanis, ostronsås, salt och peppar. Låt dra ca 2 timmar.
.
Nu ska du lägga ca 1tsk (eller 1msk beroende på hur stora arken är) av fyllningen på ett ark. För att få det till knytet kan du kolla på videon under hur man gör ;) De små knytena kan du nu ånga i bambukorgarna och det tar ca 8 minuter för att de ska bli klara. Smaklig måltid!




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se