Över 500 döda i översvämningarna i Thailand

Översvämningarna i Thailand fortsätter, men nu med mer fokus på Bangkok. Nu uppger regeringen i Bangkok att den officiella dödssiffran är uppe i 506 människor vilket innebär att det bara sedan igår har registrerats yttreligare 60 personer. Hittills har de centrala delarna i Bangkok klarat sig undan vattnet och det är till stor del tackvare det välutvecklade avlopps och dräneringssystemet. Översvämningen är den största i Thailand sedan 1942.
.
Igår nådde vattnet det som sägs vara världens största marknad, Chatuchak med ungefär 15000 stånd. Bangkok post skriver idag att marknaden fortfarande hålls öppen och att man fösöker pumpa bort det vatten som tar sig dit. Igår meddelade också premiärminister Yingluck Shinawatra att de tänker avsätta 100miljarder bath (21miljarder SEK) till återuppbyggnaden efter katastrofen.
.
Den internationella flygplatsen hålls fortfarande öppen, men jag börjar sakta känna en lite oro eftersom vattnet inte försvinna. Men det är ett tag tills vi ska dit. Tycker så fruktasvärt synd om alla dessa underbara thailändarna och när jag såg videon under gjorde det ont i mig. Tänk att det är deras vardag...
.

Källa
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se