En helt vanlig dag i Phnom Penh

god kväll på er! Hoppas ni alla har haft en fin dag idag, vi har haft det bra i storstan. Började med en smaskig frukost och packade våra väskor för att utforska det så kallade riverside, mycket trafik men efter ett tag kom vi till den breda primenadgatan. Vi gick förbi det kungliga palatset som var urtjusigt och hittade massvis med restauranger. Efter bara en liten stund började det att regna så vi tog skydd på en mysig restaurang och beställde lunch. Efter en stund kom servitrisen och sa att de inte hade någon kock så vi kunde tyvärr inte äta där.
.
Vi hittade ett annat ställe och där fanns det både kock och mat. Gick tillbaka till hotellet, skrev och läste. När det började mörkna fick vi hela poolen för oss själva och så kom det en kille, började prata med oss och jag (Sofie) är alltid lite avvaktande. Det visade sig snart att han var manager över hotellet, så han ville veta lite om vad vi tyckte och vad de skulle förbättra. Han lärde oss sedan en massa anvöndbara ord och meningar i khmer. Så vi säger god natt och dröm slött på khmer låter det ungefär såhär: soben löa (=dröm sött)
.första restaurangen :)


Emilia testar Pizza med tonfisk


Utsikten från vårt rum :)


Emilia och Tobias (hotel manager) tränar khmer


En liten del av vår lektion, vi har hemläxa ikväll och vi har iaf lärt oss att säga tack, hej och räkna till tre :)


Postat av: B2

Det är något av det roligaste när man reser, att man lär sig språket och kan använda det sen! :) myycket bättre än att sitta i skolan och lära sig det!
Kramar på er båda!

2012-10-01 @ 22:47:17
Postat av: Pappa Anders

Pizza i Kambodja ! Hur smakar det egentligen ? Är maten god för övrigt ?
Kram på er !

2012-10-02 @ 06:42:30

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se