Tuk tuk tur i Siem Reap

I väntan på kvällsmaten så kan vi uppdatera lite. Dagen började tidigt då vi hade hyrt en tuk tuk som skulle oss till alla de sevärdheter som var värda att se. Vi började vid Angkor Wat, ett tempel som byggdes åt den hinduiske guden Vishnu på 1100-talet och senare konverterades tempel till ett theravadabuddhistiskt tempel. Det övergavs på 1500 talet och finns idag på UNESCOs världsarvslista.
.
Det var fruktansvärt varmt så det var skönt att åka tuk tuk mellan templena. Sedan gick vi upp för Phnom Bakheng Hill, jobbigt men vilken utsikt! Templet byggdes åt Shiva på 800-900talet. Vi såg lite elefanter och sen åkte vi vidare till Angkor Thom och templet Bayon. Angkor Thom är 9km2 (kvadratkilometer) stort och i centrum ligger Bayon, i området bodde antagligen 80-150000 människor.
.
Sedan åkte vi vidare till Ta Prohm/Djungeltemplet eller också känt som Tomb Rider tempel eftersom filmen är inspelad där. Helt klart bästa upplevelsen och så vackert var det! Grönt, lugnt och det fanns träd som klättrade på ruinerna :) när vi var klara där fick vi mat på ett litet ställe och överallt var det barn som tiggde och som ville sälja saker, blev jobbigt efter ett tag eftersom de var så söta. Sedan begav vi oss mot The Floating Village och det var långt dit (med tuk tuk i alla fall) vi åkte igenom små byar, förbi kossor och allt det på en extremt dålig och gropig väg. Det var ganska kul och lite som en bergochdalbana ^^ Senare skulle det visa sig att den gropiga vägen gav oss punktering. Vi fick putta tuk tuken till en liten by där vi fick byta däcket.
.
Sen var det frid och fröjd och vi åkte tillbaka men sen small det igen och däcket sprängdes ;( vi fick byta tuk tuk för att komma hem och sen kastade vi oss i poolen för så varma har vi aldrig varit. Men det var helt klart en dag att minnas!! Three for one dollar....Postat av: Pia

Hej på er båda!
Vilken spännande tur ni varit på idag, vilka strapatser.
Var ni aldrig oroliga eller var chauffören van vid sådant och lugn?
Kan bara föreställa mig allt vackert ni fått se på turen.
Skall ni slappa lite imorgon eller blir det mer utflykter?
Kramis!!!!

2012-09-24 @ 17:07:33
Postat av: Sofie

Hejsan :)
Nej vi var inte oroliga han såg ganska lugn ut så det var inga problem ;) idag har vi bara slappat!
Kramar

2012-09-25 @ 17:47:26

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


  RSS 2.0
ForHair.se
Playman.se


Gratisbio.se